The Color Run aneb barvy všude kolem nás

31.05.2015 20:44

V sobotu 30. května 2015 se v Praze uskutečnil běh na 5 km v rámci celosvětového fenoménu The Color Run. Naše řady zastupovala Kateřina Eliášová. 

The Color Run™, také známý jako Pět nejšťastnějších kilometrů na Zemi, je jedinečný barevný závod, který oslavuje zdraví, pohodu, individualitu a radost s ostatními. Není o výkonu, ale o zábavě. Je to pětikilometrový běh bez měření času, při kterém jsou tisíce účastníků na každém kilometru od hlavy k patě zasypávány různými barvami. Vše vrcholí na cílové pásce velkým Color festivalem, během kterého se vytvoří tisíce barevných kombinací díky práškovým barvám (zdroj: www.thecolorrun).


Na start se postavilo cca 12 tisíc lidí, kteří přišli na party a ne aby soutěžili. O běhu to nebylo skoro vůbec, protože dav se kvůli své velikosti pohyboval dost pomalu. Nicméně atmosféra byla skvělá a akce ukázala běh zase trošku v jiném světle...jako radost ze života, společenskou událost, příležitost k seznámení s novými lidmi. Ale to my, členové Běžeckého klubu Hukvaldy už přece dávno víme:-)